Back to All Events

VISITOR (TEST SCREENING) with Sebastian Cordes

  • Godsbanen 3 Skovgaardsgade Aarhus C, 8000 Denmark (map)

VISITOR (testvisning)
Instruktør: Sebastian Cordes
Producer: Mette Mikkelsen
Producent: New Tales
DK. 2017. 73 min.

Om Filmen:
VISITOR. Et subtilt og næsten ordløst portræt af en græsk ø – og sporene efter flygtningene.

Chios er en af de øer, hvor flest flygtninge, der kommer fra Tyrkiet, lander på deres vej mod Europa. En ø med en rig tradition for folkedans, mastikproduktion, og med et særligt forhold til havet. Men havet har skiftet karakter, nu er det ikke kun rigdomme, der kommer derfra. Filmen styrer uden om følelsespornoen og det spektakulære, og stopper op. Den kigger på sporene, og den undersøger de kontraster som det græske samfund består af i dag. Den er et essay, eller nærmere et digt, end en nyhedsreportage. Genren er Slow Documentary, som arbejder med følelsen af, at tid er virkelighed. Det er tilladt for seeren at dvæle og observere.

Filmen er et work-in-progress. Det er allerførste gang filmen vises for et publikum overhovedet, den er endnu ikke færdig. Her søger vi publikums feedback. Dette, og middagen med instruktøren efterfølgende, giver muligheden for at få indblik i filmens maskinrum og den kreative proces – et område man normalt ikke får adgang til.

Kom til en lækker middag når vi kombinerer slow food med slow documentary i godt selskab med filmens instruktør.

Program
17:45 Dørene åbner
18.00 Velkomst appertif/Screening af 'Visitor'
19:15 Middag i selskab med filminstruktør Sebastian Cordes
20:00 Kort pause fulgt af kaffe og dessert
21:00 Tak for i aften

Pris. 175 kr. inkl. film-talk, appetizers, middag og kaffe
Pris 125 kr. inkl. film-talk, appetizers, middag og kaffe med et FoodFilmFestivalpas

Om Instruktøren: Sebastian Cordes, Født 1988
Sebastian Cordes har en BA i Filosofi fra Københavns Universitet. Han debuterede med "Life and Times of Don Rosa" (2010), der blev udtaget til TOPDOX på CPH:DOX samme år og blev omtalt i adskillige medier. Hans anden lange dokumentarfilm ”A Place Called Lloyd” var nomineret til NORDIC:DOX på CPH:DOX i 2015 og blev udtaget til IDFA-programmet ”The Quiet Eye” i 2016.

Dinner & Docs 
Dinner & Docs er et helt nyt koncept, der skal få gode madoplevelser og udfordrende dokumentarfilm til at mødes. Maden leveres af Øens Spisested beliggende i kulturhuset Prismen på Amager, og filmene kurateres af Elk Film.

FoodFilmFestival er film, workshops og food talks med kendte instruktører og kokke, NGOs, filmtalenter, ny og traditionel mad. Fiilmvisninger akkompagneres af workshops, smagsprøver, konkurrencer, fællesspisninger og oplevelser, der inviterer festivalgæsterne til at lege med. Sessions med fagfolk lægger op til tankevækkende debatter, som sammen med filmevents og smagsindtryk giver mulighed for nærvær og storslåede oplevelser for alle sanser fra 12.-19. oktober i Aarhus. https://www.facebook.com/foodfilmfestival.dk

------------------------ English -----------------------------------
We combine slow food with slow documentary over a test screening of Sebastian Cordes "Vistior" and dinner with the filmmaker. 
The Talk is in Danish